Wedstrijdverslagen zaterdag 10 oktober 2020

DTL 1 toont veerkracht en verslaat It Fean

Afgelopen zaterdag speelde hekkensluiter DTL de hele belangrijke uitwedstrijd in Surhuisterveen tegen middenmoter It Fean/Boelensloane. Een wedstrijd waarin de Hantumers op scherp werden gezet door niemand minder dan coach Ron Berkenbosch van It Fean. Enkele uitspraken in de media zorgden er in ieder geval voor dat DTL tot op het bot gebrand was om de eerste punten van het seizoen te pakken.

Op een behoorlijk drassig maar toch nog redelijk bespeelbaar veld was het in het begin redelijk aftasten aan beide kanten. Door een foutje van It Fean wist DTL op voorsprong te komen maar ook DTL was heel slordig in de pasing en vooral ook in de afwerking. Het lukte DTL maar niet om in het goede ritme van de wedstrijd van vorige week te komen. It Fean speelde niet veel beter maar halverwege de eerste helft pakte het wel een 3-1 voorsprong. De eerste helft kabbelde op dezelfde manier wat voort maar langzaam maar zeker wist DTL iets beter in de wedstrijd te komen. Na 2 doelpunten over en weer wist DTL net voor rust de 4-3 binnen te schieten. Andermaal een onoplettendheid zorgde echter voor de 5-3 ruststand.

Zou trainer Berkenbosch dan toch gelijk krijgen dat DTL over een aantal mindere spelers beschikt en dat it Fean sowieso zou gaan winnen? Daar dacht trainer Wybe Kuipers van DTL heel anders over want na een stevige speech in de rust stond er na rust een herboren DTL op het veld. Ineens begon het te lopen en was het DTL die in de eerste 10 minuten na rust de achterstand om wist te buigen in een 5-7 voorsprong. Ook verdedigend had DTL de zaakjes prima voor elkaar want it Fean scoorde de eerste 20 minuten na rust maar één keer. Hierdoor kon DTL de voorsprong met beheerst spel rustig uitbreiden tot 5 goals voorsprong. Bij deze 6-11 voorsprong leek de eerste overwinning van het seizoen aanstaande maar it Fean gaf zich echter nog niet gewonnen. Mede door het inbrengen van een aantal wissels begon het ineens te lopen bij de thuisploeg.

Een alles of niets tactiek leek te werken want goal na goal kwam it Fean dichterbij. Met veel bravoure wist men net voor tijd zelfs de gelijkmaker te maken. DTL bleef koel en wist andermaal op voorsprong te komen. Niemand wist toen echter dat er bij deze 11-12 stand er maar liefst nog 5 minuten blessuretijd bijgetrokken zouden worden. Dit zouden 5 zenuwslopende minuten worden waarin it Fean eerst andermaal de gelijkmaker wist te maken maar waarin DTL vervolgens middels een zeer sterke invaller de bevrijdende 12-13 winst wist binnen te schieten.

De eerste punten van het seizoen zijn een feit. Een wedstrijd waar alles in zat. Veerkracht tonen, het bijna nog uit handen geven en vervolgens in blessuretijd de winnende maken. Dit smaakt natuurlijk naar meer. Of het huidige aantal punten ook verdubbeld kan worden moet volgende week blijken als het tevens vrij laag staande Lintjo uit Oldeberkoop op bezoek komt. DTL zal er natuurlijk dan ook alles aan doen om de volgende 2 punten bij te schrijven.


ROG 4 - DTL 2

Zaterdag 10 oktober ging DTL 2 de strijd aan tegen ROG 4 uit Groningen. Na de tegenslag van vorige week was het de taak van DTL om met een overwinnig terug naar de thuisplaats te reizen. De wedstrijd werd gespeeld op een namiddag met een zeer lage omgevingstemperatuur. Helaas mocht er door de beperkende regels omtrent het corona-virus geen publiek aanwezig zijn. Dit was nog geen reden om te treuren voor de fanatieke DTL-fans. De korfbalfanaten hadden de mogelijkheid om de wedstrijd tijdens het avond-eten live te volgens via Youtube. Voor het begin van de wedstrijd was het team echter nog zeer incompleet en moest de begintijd van de wedstrijd uitgesteld worden, totdat de rest van de spelers vanuit de wedstrijd van DTL 1 waren gearriveerd.

Enkele momenten na 17:30 klonk het startsein van de wedstrijd en konden beide teams losbarsten om een tevredenstellende prestatie te leveren. Het eerste doelpunt viel, tot teleurstelling voor de DTL'ers, voor de tegenpartij. Dit zette de hersenen van de Hantumers meteen op scherp en hierdoor werd de bal twee keer op afstand door de korf geschoten door DTL. ROG weet vervolgens op dezelfde wijze een doelpunt te maken. Dit gaat DTL niet in de (letterlijk) koude kleren zitten en de speleren weten de voorsprong weer te pakken door een uitstekend samenspel tussen de spelers en een doelpunt op kleine afstand. Ongelukkigerwijze maakt ROG een inhaalslag en weten ze de 4-3 voorsprong te pakken. DTL probeert hierdoor te zoeken naar nog meer potentiële momenten om te scoren. Het team van DTL slaagt er vervolgens in om twee doelpunten te scoren. De wedstrijd wordt stilgelegd voor de rust met een stand van 4-5 op het scorebord.

Ook de tweede helft toont dat de twee teams erg aan elkaar gewaagd zijn. De voorsprong van DTL is verdwenen nadat ROG de bal door de korf weet te schieten. Op beide helften van het zeer grote kunstveld vallen om de beurt doelpunten. De spelers van DTL laten zien dat hun kwaliteit ligt bij de afstandschoten in de tweede helft en komt op een 7-8 voorsprong. De korfballers van ROG laten hun hoofden niet hangen en scoren twee doelpunten op rij. DTL weet de wedstrijd weer extra spannend te maken door de gelijkmaker te scoren. Helaas weet ROG op het eind van de wedstrijd in doelpunten te overtreffen door nog twee doelpunten te laten tellen. DTL gaat zonder punten naar huis door een eindstand van 11-9. Om een acceptable plaats in het klassement te behalen zal het team volgende week toch echt een overwinning moeten behalen.


DTL B1 – WIK B1

Zaterdag 10 oktober 2020 moest DTL B1 tegen WIK B1. Dit was de kampioenswedstrijd, want DTL stond bovenaan en WIK stond 2e. We hadden er allemaal heel veel zin in.
Het vak Menno, Sjoerd, Thirza en Maayke begonnen in de aanval, het vak Marije, Gerbrich, Jacob Riemer en Wilmer begonnen in de verdediging en Roas begon op de bank. Roas en Wilmer wisselden een paar keer.

FUUT, we waren begonnen en binnen no time scoorde Menno de 1-0. Even later scoorde Maayke de 2-0 en moesten we wisselen. Hierdoor had het andere vak een mogelijkheid om te scoren en daar maakte Wilmer goed gebruik van, hij maakte de 3-0, maar helaas scoorde WIK ook een doelpunt en dat maakte 3-1. We moesten weer wisselen en Maayke scoorde toen de 4-1. Ook WIK scoorde nog een keer en dat maakte 4-2. Toen was het pauze.

Na de pauze scoorde WIK al snel de 4-3. Daarna scoorde Gerbrich de 5-3 en mochten we weer wisselen. Sjoerd was op dreef en scoorde de 6-3 en 7-3. En ook Marije was goed bezig, want die scoorde ook twee achter elkaar waardoor het 9-3 werd. Daarna scoorde WIK hun vierde doelpunt en de stand was toen 9-4. Er was nog maar weinig tijd over, maar Maayke wist nog op tijd te scoren, en WIK scoorde het laatste doelpunt. De eindstand was 10-5.
HOERA! WE ZIJN KAMPIOEN!
Het was een hele leuke wedstrijd!
Groetjes Maayke Postma


Flamingo’s C1 – DTL C1

De kampioenswedstrijd!
Jaja, afgelopen zaterdag was de kampioenswedstrijd van de C1. De C1 moest tegen de Flamingo’s C1.
De Flamingo’s begon sterk met 1-0. Daarna maakte Reinder een oploopbal. De Flamingo’s waren erg fanatiek en zuiver. Ze scoorden maar liefst 4 keer achter elkaar. (5-1) Dit was een erg groot gat die DTL maar moest zien te dichten. DTL had niet z’n sterkste dag, maar Remco scoorde door een kansje te benutten de 5-2. Er kwamen nog 2 doelpunten van de Flamingo’s en 1 voor DTL voordat het rust was. (7-3) Na de pauze begon DTL beter te spelen en waren er goeie aanvallen, maar het gat was er en ondanks dat DTL scoorde bleven de Flamingo’s dat ook doen. Nadat de Flamingo’s de 8-3 hadden gescoord, kwam DTL met 3 goals achterelkaar. Eerst scoorde Yme Hille met een doorloopbal daarna Anne Fleur en als slot Willem Dirk uit een zelf verdiende strafworp. (8-6) Dichterbij kwam DTL niet meer want het slot was voor de Flamingo’s. Eindstand 10-6. Eerst was het wel balen maar uiteindelijk zijn we op doelsaldo wel kampioen geworden, wat we hebben gevierd met een lekker stukje oranje koek! Bedankt Jurjen voor het trainen en coachen!!!
Groetjes Sygrid.


DTL E1 - WIK '34 E1

Vandaag speelden we tegen WIK’34. Onze laatste wedstrijd van dit jaar op het veld.
Als eerste scoorde Marit een doorloop bal, toen was het 1-0.
Jammer genoeg scoorde WIK’34 ook.
Dat maakte het 1-1.
Maar we speelden door, Rudmer maakte een afstand schot.
Na dat Rudmer een afstand schot had gemaakt scoorde WIK’34.
Ook een afstand schot.
En dat werd 2-2.
WIK’34 maakte nog een doelpunt waardoor DTL 2-3 achter kwam te staan.
“Pats” nog een doelpunt van WIK’34.
De stand is nu 2-4.
Net voordat de wedstijd was afgelopen scoorde Rudmer het laatste doelpunt van DTL.
De eindstand van de wedstrijd is 3-4 voor WIK’34.
We sloten af met de strafworpen die WIK’34 ook won en het werd 2-5.
De strafworpen werden gemaakt door Eline en Marit.
Nu gaan verder in de zaal.
Groetjes Alberthe kuipers.


Mid Fryslân F1 - DTL F1

Dikke buien trokken over de sportvelden in Warten. Om stipt 10.00uur werd het droog en kwam zelfs de zon tevoorschijn. DTL begint direct snel over te spelen en Abel scoort in de eerste minuut. Esmee gooit in, Abel scoort 2 keer. Antine loopt goed vrij en vangt ook stevige ballen heel keurig. Geert Johan scoort en Esmee staat haar mannetje heel dapper. Ingooi voor DTL. Wissel: Geert Johan eruit, Wymeren in het veld. Wymeren scoort! Abel scoort nog 2 keer. Dan is er tijd voor pauze. Na de pauze is Abel wissel en Esmee speelt de hele wedstrijd én scoort! Wissel: Antine eruit, Abel in het veld. Abel scoort. MF scoort eerste doelpunt, het staat 11-1.
Einde wedstrijd.
Strafworpen: DTL 1 / MF 0
De scheidsrechter: ''Wat een leuk team is dit!''
Het was een leuke wedstrijd met natuurlijk een mooi eindresultaat.
Groeten, Maria Klaver

No tweets found.