Wedstrijdverslagen 16 en 17 september 2022

NQL / Veenwouden A1 - DTL A1

De wedstrijd zou 15.15 uur beginnen in Birdaard. Het weer zag er onheilspellend uit. Wij zouden starten maar op dat moment barstte er net een bui los. Deze even afgewacht en toen begonnen aan de wedstrijd. Tijdens de wedstrijd bleef het ook niet droog. Wij hadden zeker in de eerste helft de overhand en gingen met een verdiende voorsprong van 1-5 de pauze in. Door enige, niet toegestane, wissels aan de kant van de tegenstander werd het in de tweede helft toch nog lastig. Mede door het goede spel van vooral Jacob Riemer was de winst uiteindelijk wel verdiend. De doelpuntenmakers waren Jacob Riemer 3x, Sjoerd 2x, Thirza 1x, Gerbrich 1x en Maaike 1x. uitslag 5-8 in het voordeel van DTL.
Roas.

DTL B1 – Flamingo’s B1

Vandaag speelden we thuis tegen de Flamingo’s, het weer zat deze wedstrijd niet mee.
We openden de stand met een goal van Feitze, maar het werd meteen daarna 1-1.
Daarna scoorde Yme Hille een goal en daarna Willem dirk ook 3-1.
We moesten toen wisselen en meteen daarna gooide Reinder er twee mooie ballen in 5-1.
Daarna maakte de Flamingo’s weer een goal en meteen daarna Yme Hille ook 6-2.
Na de wissel maakte Flamingo’s er weer een 6-3. Het was nu pauze.
Nadat we de kleedkamers uitkwamen ging het als een trein, eerst Reinder met een mooie goal, en daarna Rienk-Jan met een mooie oploopbal met een hand.
Daarna maakte Alie-margriet een oploopbal, en reinder daarna weer een goal 10-3
Na de wissel maakte Yme Hille er een, maar de Flamingo’s ook 11-4
En meteen daarna maakte de Flamingo’s weer een 11-5. Maar toen was Alie-margriet goed op dreef en scoorde meteen twee oploopballen 13-5. Daarna sloeg het een beetje om en de Flamingo’s scoorden 3 doelpunten 13-8. Maar daarna scoorde Yme Hille een goal. 14-8
Daarna scoorde Flamingo’s weer een 14-9. Maar Feitze bereide de stand weer uit door een mooie goal 15-9. Daarna scoorden beide Teams nog een goal, De eindstand werd 16-10.
Op naar de volgende Wedstrijd tegen Harkema!!
Groeten Yme Hille

DTL D2 - de Pein D1

De scheids zei: 'Ik wol droech fluitsje', maar dat is niet helemaal gelukt, ze zijn in de eerste helft goed nat geworden. Na de eerste helft stond het 8-0 voor DTL waarvan Eline er 2 scoorde en Abel 6. In de tweede helft werd het al snel 9-0 en Geert Johan maakte er 10-0 van, Eline 11-0, toen Geert Johan weer, Abel en Gosse Jan. De Pein maakte in de laatste 10 minuten ook nog 3 doelpunten en de eindstand was 14-3 voor DTL! Keurig gespeeld, steeds alert, mooi verdedigd door Antine en Anneke en goede voorzets gegeven!
Goed weekend! Vr. gr. Maria

TFS 1 - DTL F1

Afgelopen vrijdag moest F1 op naar Drachten. Ze hadden er weer zin in. Onderweg hadden we behoorlijke buien, dus het was spannend of het droog bleef of dat ze door weer en wind moesten. Bij de fluitsignaal van de wedstrijd was het gelukkig droog. Het was een wedstrijd met regen aan doelpunten. TFS startte erg goed, en de één na de ander doelpunt vloog erin. DTL moest even op gang komen, maar kwam al snel ook met doelpunten, gemaakt door Jade Klaver en Jacob Jesse Kuipers. In de rust was de stand 5-2. Ze kregen een peptalk van de trainers Djoke van Oosten en Willem Dirk van der Woude. Na de pauze ging het verder met doelpunten regen van beide kanten. Het was een spannende wedstrijd, en er werd veel gejuicht (soms moest er eigenlijk even wat meer tijd zijn voor het gejuich, want anders ging het andere team er al weer vandoor met de bal). In de tweede helft werd er ook weer flink gescoord door de DTL'ers, Jesper Sint Nicolaas maakte de 9-3, Jade KLaver ging voor 12-4, en daarna ging de eer ook meer naar DTL, Mark Dijkstra maakte de 12-5, Folkert Durk Hoekstra maakte de 12-6. Ze kwamen steeds dichterbij. TFS scoorde nog eenmalig, en het laatste doelpunt werd gemaakt door Mark Dijkstra. De scheidsrechter floot, en de wedstrijd was afgelopen. Wat waren beide teams blij en enthousiast. TFS omdat ze gewonnen hadden en zoveel goals hadden gemaakt, maar DTL ook omdat ze zoveel hebben gescoord en zo goed hebben gespeeld. En het mooie is, iedereen van het team heeft gescoord! Wat een toppers!
Na de wedstrijd waren de strafworpen aan de beurt. Hier regende iets minder met doelpunten, maar wel gewonnen door DTL!! Wat knap! Marijke Bolhuis, Jacob Jesse Kuipers en Folkert Durk Hoekstra. Goed gedaan DTL F1! Jullie leren al veel! Op naar komende zaterdag 24 september, thuis tegen WIK'34. Iedereen is van harte welkom om ze aan te moedigen!