Wedstrijdverslagen zaterdag 11 mei 2019

DTL 1 geeft zege weg tegen concurrent DWA

Afgelopen zaterdag ontving DTL in Hantum directe concurrent DWA uit het Groninger Winsum. Zowel de Bouwbedrijf Postma formatie als de gasten hadden voor de wedstrijd 2 punten minder dan koploper Harkema. Winst in deze topper zou voor beide ploegen dan ook zeer welkom zijn.

Onder ideale weersomstandigheden begon DTL zeer sterk aan de wedstrijd. Het wist al snel een 2-0 voorsprong te pakken. Het duurde even voordat de gasten grip kregen op het sterke spel van DTL. Door via verschillende schijven tot scoren te komen wist DTL de voorsprong uit te breiden tot 5-2. DWA kwam gaandeweg de eerste helft echter wat beter in de wedstrijd. Vooral in de rebound kwamen ze sterk voor de dag met lengteoverwicht bij de heren. DTL bleef echter door scoren en 5 minuten voor rust was de voorsprong inmiddels opgelopen naar 9-4. DWA gaf zich echter nog niet gewonnen en met 2 goals kort voor rust was de wedstrijd bij een 9-6 stand nog lang niet gespeeld.

Na een bakje thee en enkele tactische aanwijzingen van coach Piet Nieuwenhuizen begonnen beide teams aan de 2e helft. Net als voor rust was het DTL die wederom sterk aan de wedstrijd begon en de marge weer naar 4 goals wist te tillen. De gasten hadden met 2 goals echter een heel snel antwoord klaar en dit bleek een voorteken voor een fase in de wedstrijd met veel goals. Beide teams waren scherp in de afronding en DTL wist met mooie lange aanvallen de marge bij een 14-10 stand weer naar 4 goals te tillen. Met nog een kwartier te spelen leek er niets aan de hand maar wat DTL vervolgens ook probeerde; de scherpte was helemaal weg. DWA wist hier optimaal gebruik van te maken. Foutjes van DTL werden genadeloos afgestraft en met nog 5 minuten op de klok stond er ineens een 14-14 stand op het scorebord. De o zo mooie voorsprong als sneeuw voor de zon verdwenen. Een zenuwslopende slotfase volgde met kansen over en weer maar gescoord werd er niet meer. Hierdoor bleven beide teams steken op een 14-14 gelijkspel.

Zowel DTL als DWA hadden het gevoel dat er meer in had gezeten. Vooral toen bekend werd dat Harkema punten had laten liggen. Gevolg is dat de bovenste 3 ploegen nu op een punt van elkaar staan. Uitgerekend datzelfde Harkema is de volgende tegenstander van DTL op zaterdag 18 mei. De thuiswedstrijd begint om 15.30 uur en DTL zal er alles aan doen om dan de volle 2 punten in Hantum te houden.


DTL D1 – Boelenslaan/ it Fean D1

Het was mooi weer in Hantum, het sportveld was vol met wedstrijden en er waren veel mensen aan het kijken, dus het was heel gezellig. Wij moesten om 11 uur spelen tegen Boelenslaan/ it Fean. We zagen ze aankomen en er waren best grote jongens bij, maar we waren van plan om te gaan winnen!! Boelenslaan/ It Fean had een goede tactiek en ze begonnen dan ook goed aan de wedstrijd. Het werd 0-4. Wij kregen toen een strafworp mee die Remco er mooi in gooide. Er werd heel hard voor ons gejuicht. Boelenslaan kreeg ook een strafworp, maar deze misten ze. Reinder maakte daarna een mooi puntje met een doorloopbal, het was 2-4. Boelenslaan/ it Fean maakte de 2-5. Sygrid gaf Jan Hindrik een mooi balletje aan, waardoor Jan Hindrik een doorloopbal scoorde. Reinder maakte een doelpunt vanuit een afstandschot, we kwamen weer terug!!! Met 4-5 kregen we een strafworp, maar deze misten we. Reinder maakte daarna van afstand een doelpunt, het was 5-5! Zo gingen we de rust in. We waren helemaal klaar voor de tweede helft, maar helaas was Boelenslaan/ it Fean dat ook…. Na de rust waren de doelpunten vooral voor hen. Ze maakten 5 doelpunten op rij. Reinder maakte nog het laatste doelpunt, de eindstand was 6-10. Jammer dat we hebben verloren, maar we hebben zeker ons best gedaan!!
Groetjes Yme Hille Postma


DTL F1 – De Flamingo’s F1

Hallo allemaal,
Vandaag moesten we spelen tegen de Flamingo’s, in Hantum op het sportveld.
Het was direct spannend, want we maakten allebei al heel snel doelpunten. We speelden goed, maar de Flamingo’s speelden ook heel goed! Door Klaas en Ruben stond het al snel 2-2, daarna werd het 2-3. Klaas maakte een hatrick, drie doelpunten achter elkaar! Het was toen 5-3. Daarna scoorden Ruben en Klaas nog een keer en ook de Flamingo’s scoorden nog. Het was 8-4 toen we ranja gingen drinken in de pauze.
Na de pauze waren de Flamingo’s beter. Wij hebben jammer genoeg geen doelpunten meer gemaakt en de Flamingo’s maakten er nog 6, waardoor de eindstand 8-10 voor de Flamingo’s was. Jammer dat we hebben verloren! Ook de strafworpen konden we niet winnen, het werd 0-3 voor de Flamingo’s.
Groetjes Rudmer Postma


DTL F2 tegen De Walden F2

DTL F2 begon sterk aan de wedstrijd, de eerste 10 minuten was DTL sterk in samenwerking. In de 4e minuut kon Marrit door deze goede samenwerking dan ook de opening scoren.
In de 10e minuut zou Gosse Jan de bal over de korf naar Rinze gooien, een mooie one hander maar helaas in eigen korf: 1-1.
De 10 minuten waren om, we hadden dit keer Rudmer van de F1 mee als 5e speler en hij kwam er voor Marrit in. Helaas was de 1-1 de ommekeer voor F2 in de wedstrijd, we kwamen dan ook achter te staan. Gelukkig kon Rudmer nog wel een antwoord geven met 2-2 maar het werd al snel 2-4. De Walden begon druk uit te voeren, DTL stond echter goed te verdedigen dus De Walden kon niet ver uit lopen met scoren. En gelukkig was daar de 3-4 door Rudmer. Maar ojee, direct een rebound van De Walden en het staat 3-5. Voor de rust werd het nog 3-6.
In de rust een peptalk van trainer Botte en we staan weer vol goede moed aan de start van de tweede helft. Met een super speler voor DTL in het veld moet het gat gedicht worden. Het spel begint echter onrustig waardoor in de tweede minuut een tegendoelpunt op het score bord kwam, gelukkig wist Marrit vrijwel direct de 4-7 te scoren en kon Gosse Jan na ietwat chaos in het veld de 5-7 maken. De super speler moest er weer uit. Oh neeee, de 5-8 kwam op het scorebord. De F1 moest na ons spelen dus er stonden meer spelers langs de kant. Dit keer kwam Klaas ons versterken. Gosse Jan kon gelukkig het gaatje kleiner maken door de 6-8 te scoren, ondertussen kreeg Eline een strafworp mee. Helaas miste ze deze. De rebound van De Walden gaf een 6-9 op het scorebord waardoor Klaas weer als superspeler mee kon doen. Hij kon zijn antwoord geven door de 7-9 te maken. Het werd nog even spannend want Gosse Jan maakte met zijn, inmiddels beroemde ‘one hander’ de 8-9. Het werd in de laatste minuut zeer spannend, en de chaos in het veld resulteerde helaas in de allerlaatste seconden nog een tegen strafworp. Eindstand 8-10. Twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren, er zit progressie in het team. Goed gespeeld F2! De strafworpen sessie eindigde in 0-0.

No tweets found.