Wedstrijdverslagen zaterdag 14 september 2019

DTL 1 wint en verliest punt tegen DTS

Afgelopen zaterdag ging DTL in de 2e speelronde van de competitie op bezoek bij DTS in Surhuizum. Een bekende tegenstander die het vorig jaar ook tegen kwam in de 3e klasse. DTL was prima gestart door een mooie overwinning op Spannum; DTS daarentegen ging met ruime cijfers onderuit tegen promovendus Lintjo. Één ding was zeker; beide teams wilden vandaag vol voor de overwinning gaan.
Om klokslag half vier blies scheidsrechter Kiers voor de startsein van de wedstrijd. Hij zag dat DTS, dat vandaag in de sterkst mogelijke opstelling speelde, gelijk furieus begon en een 2-0 voorsprong wist te pakken. DTL, dat met het vaste basisteam begon, was echter op tijd bij de les en wist al snel weer de stand gelijk te trekken. Er ontspon zich een wedstrijd met veel strijd en kansen over en weer. De leidsman liet veel toe waardoor er veel mannelijke duels uitgevochten moesten worden. Langzaam maar zeker kreeg DTL dit spel beter onder de knie en wist het afstand te nemen van de thuisvereniging. Ondanks dat de doelpunten vandaag schaars bleken resulteerde dit na 30 minuten korfbal in een 4-6 voorsprong voor DTL.

Het gevoel overheerste dat de wedstrijd onder controle was en dat DTL scorend de 2e helft het verschil moest maken. Alle goede bedoelingen ten spijt; het was DTS die gelijk na rust de marge weer op één goal wist te brengen. DTL bleef echter rustig en beheerst aanvallen en tevens de voorsprong weer uit te breiden. Toen een time-out van de coach van DTS mislukte wist DTL de stand op 6-9 te brengen. Het was zaak om lange aanvallen op te zetten en de vele kansen die er kwamen af te ronden. Was het pech of was het de verdienste van DTS maar tegen de verhouding in wist DTS in de slotfase toch weer dichterbij te komen. De wedstrijd leek zelfs te kantelen toen de thuisploeg bij een 10-10 stand weer langszij wist te komen. Net nadat DTL coach Wybe Kuipers een aanvallende wissel inbracht wist DTS zelfs een 11-10 voorsprong te pakken. Toen DTS ook nog een makkelijk gegeven strafworp meekreeg leek de wedstrijd gespeeld. Met nog 10 seconden op de klok werd deze echter gemist en met een ultieme poging in de dying seconds wist uitgerekend de gouden wissel DTL alsnog een verdiend punt te bezorgen.

Een 11-11 einduitslag waarmee beide teams de punten moesten delen. Gezien de absolute slotfase een punt gewonnen maar overall heerste het gevoel dat er zeker een punt verloren was. Dit laatste was ook zeker de verdienste van DTS. DTL zal beter de opgelegde kansen moeten afronden en hiervoor krijgt het zaterdag 21 september de ultieme kans als koploper Invicta op bezoek komt in Hantum. DTL zal er alles aan doen om dan wel de overwinning binnen te halen.


ROG 4 – DTL 2

Wanneer men menig mens met een Fries hart vraagt waar zij op een zaterdagmiddag in september willen zijn, dan is het antwoordt vast niet Groningen. Toch is dat de provincie waar het tweede van 'De Tinnen Leppel' zich naar toe mocht begeven. Het zonnetje stond hoog op het kunstgrasveld daarbij het Kardinge, een plek waar menig sportsucces is behaald. Niet wetende dat even verderop bijna wekelijks een zware strijd word geleverd door de teams van ROG.

Op een ouderwets groot veld begon DTL 2 dan ook met minimaal vereiste 8 spelers aan een zware wedstrijd. Het scorend vermogen liet bij beide partijen te wensen over, de kansen waren wel degelijk aanwezig. Er miste iets van 'krieg' aan de kant van de Hantumers. Diezelfde 'krieg' die op elke donderdagavond na de training wel te voelen is in de kantine. Met verhitte discussies over het dan al wel of niet koloniseren van Ameland of over de verschillen tussen man en vrouw. Nee, DTL vertoonde bij vlagen erg mooi spel maar waren hierin niet constant genoeg. ROG was op hun beurt weer in hun oude vertrouwde spelletje gerold, veel op de bal lijn verdedigen en energieke acties in de aanval. Deze acties haalden echter vrijwel nooit het gewenste effect uit en maakte de ruststand een magere 3-3.

In de rust arriveerden de cavalerie met nieuwe troepen. Het vlaggenschip van DTL sloot aan om hun selectieleden te ondersteunen in de strijd. De tweede helft begon dan ook een stuk energieker dan de eerste, met hier en daar wat aanpassingen in het achttal. DTL wist het spel meer naar zich toe te trekken, de acties zich eigen te maken en vooral de kansen ook af te ronden. Heel even stond DTL zelfs met 4-7 voor en was het een kwestie van de score vermeerderen om de wedstrijd binnen te halen. Hierin slaagde DTL echter niet en maakte het zichzelf erg moeilijk. ROG kwam weer dichterbij en maakte er weer een wedstrijd van. Dit in combinatie met een vervelende administratieve fout aan de kant van de Hantumers, en een paar dubieuze beslissingen van onze gerespecteerde scheidsrechter, maakte de laatste 15 minuten erg zwaar. Nog even was er een sprankje hoop voor de Hantumers, toen er nog een strafworp mocht worden genomen. Deze werd echter glansrijk gemist waardoor de eindstand bleef steken op een 10 tegen 10. Tevreden waren de spelers na afloop zeker niet maar zoals een belangrijk selectie lid altijd zegt: ''that's life''

Volgende week spelen we om 17:00! Op het sportveld in Hantum. Graag tot dan!


WIK '34 C1 - DTL C1

Hallo allemaal,
Wij hadden op 14 september 2019 een wedstrijd tegen WIC.
We hebben helaas in Damwoude verloren met 7-4.
Maar het kon ook zo de andere kant op.
We hadden vele kansen gekregen maar ze wouden er net niet in.
Maar we hadden wel veel plezier gehad.
groetjes Menno Eelkema


 De Wâlden C2 - DTL C2

Zaterdag hadden we een uitwedstrijd tegen de Walden C2
Yme Hille
Yme Hile
Willem Dirk
Anne
1-4
1-5 Yme Hille
1-6 Alie Magriet
1-7 Jesse
Pauze
2-7
3-7
3-8 Reinder
3-9
4-9
5-9
Groetjes Jesse


DTL F1 - Drachten v/d Wiel F1

Het was de eerste thuiswedstrijd van DTL F1 in de najaarscompetitie op het veld. Voordat de wedstrijd begon zijn we als team mooi op de foto gekomen.
Eenmaal los hadden we de smaak direct goed te pakken. Eline maakte een mooi doelpunt waardoor het 1-0 werd.
Drachten v/d Wiel gooide niet zomaar de handdoek in de ring en kwamen al redelijk gauw met 2 doelpunten als antwoord waardoor het 1-2 werd.
Na mooi overspel en goed verdedigwerk zag Gosse Jan een kans en zette de stand op 2-2. Daarna raakte de bal pardoes het hoofd van een tegenspeelster die even naar de kant moest voor de nodige aandacht, toen ze van de schrik was bekomen schoot ze naar de doelpaal en maakte direct een goal (2-3). Het werd spannend, na wisseling van enige spelers vond Gosse Jan nogmaals een buitenkans en scoorde de 3-3. Ook deze werd direct beantwoord met een tegendoelpunt, waardoor DTL wederom een punt achter stond (3-4).
De scheids floot het pauzesignaal en na bemoedigende woorden van coach Botte kwamen de DTL-ers vol frisse moed uit de kleedkamer.
Net als in de eerste helft pakte Eline direct haar kans en zorgde voor de gelijkmaker 4-4. Nu kwam DTL pas echt op stoom en werd er in rap tempo gescoord door Rinze, Eline en Gosse Jan. Dit zorgde voor een mooie voorsprong (7-4).
Drachten v/d Wiel kwam in de slotfase nog in actie, maar dit ging niet helemaal zoals ze bedoeld hadden! Na een mooi punt (7-5), maakte een heer van Drachten een prachtig doelpunt van veraf, maar per ongeluk in de verkeerde korf, waardoor de punt naar DTL ging (8-5). Gelukkig voor hem niet de beslissende punt, maar wel fijn voor ons doelsaldo.
Op naar de volgende wedstrijd!
Groeten van Alberthe

No tweets found.